TARİHÇE

YAVUZ KEMAL OKULLARI TARİHÇESİ

 

Okulumuz ilk kez 1966 yılında halen okulun bulunmuş olduğu belde merkezinde bulunan geçici ahşap bir binada “Şıhlar Köyü İlkokulu” ismiyle hizmete başlamıştır. İsmini beldenin ilk yerleşimcilerinden olan “Şeyh Mustafa’dan esinle “Şıhlar” olarak almıştır. Okulun asıl binası 1980 yılında yapılmış olan ve halen derslik ve laboratuvar olarak kullanılmakta olan binadır.

1990 yılında 4 adet derslik ve 2 adet idare odası kazandırılmış, 1991-1992 eğitim-öğretim yılından itibaren 8 yıllık eğitim-öğretime uyumlu hale getirilerek “Yavuzkemal Şıhlar İlköğretim Okulu” adıyla faaliyetini sürdürmeye devam etmiştir.

2002 yılında 120 kişilik pansiyon binası ve halen ana derslik binası olarak kullanılmakta olan 8 derslikli binanın yapılmasıyla birlikte “Yavuzkemal Pansiyonlu İlköğretim okulu (PİO)”olarak hizmete devam etmiştir.

2002 yılında açılan 50  kız, 50  erkek, toplam 100 kapasiteli pansiyon binamızda   yemekhane ve çok amaçlı salon,12 odalı yatakhane, 2 adet dinlenme salonu, idare ve belletmen odaları, banyolar, çamaşırhane ve kalorifer dairesi bulunmaktadır.

 

2006 yılında ülkemizde bulunan tüm pansiyonlu okulların yatılı ilköğretim bölge okuluna dönüştürülmesiyle birlikte “Yavuzkemal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu” adını almıştır ve 13 derslik, 1 adet laboratuvar 1 adet okul öncesi sınıfı, 3 adet idari oda, 1 adet rehberlik servisi ve 1 adet beden eğitimi odası ile hizmet vermiştir.

 

2012 yılındaki 4+4+4 düzenlemesiyle birlikte okulumuz aynı yerleşke içerisinde “Yavuz Kemal İlkokulu” ve “Yavuz Kemal Yatılı Bölge Ortaokulu” olarak iki ayrı müdürlüğe dönüştürülmüştür.

 

2021-2022 eğitim öğretim yılına kadar ortaokul binası bünyesinde “Yavuz Kemal Yatılı Bölge Ortaokulu” ve “Yavuz Kemal İmam Hatip Ortaokulu” olarak faaliyet göstermiştir. 2021-2022 eğitim öğretim  yılından itibaren “Yavuz Kemal Yatılı Bölge Ortaokulu” kapanmış ve mevcut pansiyon idari olarak “Yavuz Kemal İmam Hatip Ortaokulu” bünyesine aktarılmıştır. 

 

Yine 2022-2023 eğitim öğretim yılında isim değişikliği yapılarak “Yavuz Kemal Şehit Emrah Eker İmam Hatip Ortaokulu” adını almıştır. 04.10 .2022  Giresun İl Milli Eğitim Komisyonunun almış olduğu karar ile  ;Yavuz Kemal İmam Hatip Ortaokulu ndan mezun olan  ve 14.07.2011 tarihinde Diyarbakır İli ,Silvan İlçesi,Dolapdere Köyü bölgesinde terör örgütüyle çıkan çatışma sonucu şehit olan Emrah Eker ‘in ismi Yavuz Kemal İmam Hatip Ortaokulu ‘na verilmiştir.Yavuz Kemal Şehit Emrah Eker İmam  Hatip Ortaokulu ismi ile eğitim öğretime devam etmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi